Gezamenlijk concert Maris Sonores

Gezamenlijk concert Maris Sonores Biddinghuizen - 16 november 2008.  Op vrijdag 21 november van 19.00 tot 20.30 uur geven de leerlingen van de twee orkesten uit Biddinghuizen (Maris Sonores) en Swifterbant (Amor Musae) wederom een gezamenlijk concert. Dit concert vindt dit jaar plaats in de Voorhof te Biddinghuizen.

Ruim 70 kinderen treden daar op, waarvan 37 kinderen die aan het begin van dit schooljaar zijn begonnen met muziekles via het scholenproject voor groepen 6 van de basisscholen. Dit project is opgezet in samenwerking met het CKV Dronten met het doel kinderen te laten merken hoe leuk het is gezamenlijk muziek te maken.

Beginselen
In tien groepslessen, die gegeven worden door docenten van het CKV, leren de kinderen de beginselen van het spelen op een slagwerkinstrument of blaasinstrument. De lessen worden gegeven op locatie in Biddinghuizen en Swifterbant. De kinderen van het scholenproject gaan als een speer en ontwikkelen zich in een korte tijd tot echte muzikanten.

Stimulans
De leerlingorkesten SMS (Startersorkest Maris Sonores), JAM (Jong Amor Musae) en leerlingmalletband Amor Musae zullen ook voor het voetlicht treden. Het is natuurlijk een stimulans voor de nieuwe leerlingen om te zien en horen, wat het resultaat kan zijn, als je al wat langer les hebt.

Het geheel staat onder de muzikale leiding van de dirigenten Arjan Rutten (Maris Sonores) en Richard Diekmann (Amor Musae). De nieuwe leerlingen worden begeleid door de CKV docenten Henk Meijer en Ciska Terpstra.

Meer informatie
Meer informatie en inlichtingen zijn te verkrijgen via A.van Gennep, 0321-321393 (Amor Musae, Swifterbant) of I. Groot Koerkamp 0321-333451 (Maris Sonores, Biddinghuizen).

Maris Sonores

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat