Orgelmarathon wordt orgelfestival

Orgelmarathon wordt orgelfestival Biddinghuizen - 4 mei 2009.  Een vast onderdeel in het 1e weekend van De Voorhofdagen is zoals gebruikelijk de Orgelmarathon.

Dit muziekevenement zal van start gaan op vrijdag 8 mei om 16.00 uur en wordt op zaterdag 9 mei weer om 16.00 uur afgesloten.

Het wordt de 10e editie en vindt plaats in De Voorhof. Tijdens hetzelfde weekend zal er op de zaterdag de bekende “Moederdag” planten- en bloemenmarkt worden gehouden en zal er in de kerk door dorpsgenoten (of bekenden van het dorp) door hen vervaardigde kunst ten toon worden gesteld.

In tegenstelling tot andere jaren zal de muziek dit keer niet 24 uur doorlopend klinken, maar wordt het programma tijdens de nachtelijke uren onderbroken. Daarom is de naam veranderd van Orgelmarathon in Orgelfestival.

De “spelregels” blijven echter wel hetzelfde en dus zal het kerkorgel tijdens alle muzikale uren in het middelpunt blijven staan. Naast diverse organisten zullen er ook weer andere muziekinstrumenten en optredens van koren te horen en te zien zijn. Daaronder horen zeker de verschillende koren uit Biddinghuizen.

Op de vrijdagavond zijn dat Zon en Zegen en De Paradijsvogels. Op zaterdag zijn het Jong Leven , Belcanto en De Blauwbaarden. Verder komen de Christelijke Mannenkoren uit Dronten en Lelystad een optreden verzorgen. In de laatste uren van de zaterdag is net als vorig jaar de Muziekvereniging Maris Sonores aanwezig om met hun Starters/jeugdorkest en Fanfare-orkest hun muzikale steentje bij te dragen. Dit keer gaat hun bijdrage gepaard met een optreden van het Kinderkoor Jong Leven en het Piratenkoor De Blauwbaarden. Dat zal zeker een muzikaal feest worden.

Het wordt een veelzijdig muziek-programma met vele stijlen en genres rondom het orgel.

Rode draad voor de deelnemers dit jaar is het thema: Hartverwarmend!.

Alle deelnemers werken geheel belangeloos mee aan het Orgelfestival. Anders zou een dergelijk evenement niet op deze schaal te realiseren zijn. Ze komen allemaal graag en met enthousiasme naar De Voorhof. Ze wisselen in een gemoedelijke sfeer elkaar af en er is een mooi platform om hun muziektalenten te delen met de aanwezige toehoorders.

Elke deelnemer heeft weer zijn/haar eigen stijl en sfeer, afwisselend ingetogen of juist uitbundig. Dit jaar kunt u zeker alle uren mee komen genieten en ’s nachts gewoon gaan slapen , terwijl u niets van het programma mist!

Het evenement begint vrijdag om 16.00 uur met een optreden van Gerwin van der Plaats uit Zwolle. Op de zaterdagmiddag wordt het weer afgesloten met diverse optredens van Biddinghuizer bodem. Een uitgebreidere beschrijving van het programma kunt u via http://www.protestantsegemeentebiddinghuizen.nl nalezen.

Als u op de zaterdagmorgen om 6.30 uur (dus vooraf aan het programma) met een gezamenlijk ontbijt in de Foyer van de kerk wilt beginnen dan kunt u zich daarvoor nog opgeven bij Henk en Ria Potgieter , tel.: 331008 of per mail : h.potgieter@chello.nl

Tegen een geringe vergoeding kunt u dan de dag op een gezellige manier en aangesterkt beginnen.

De Voorhofdagen zijn er om te kunnen (blijven) voorzien in het onderhoud van De Voorhof. De toegang tot De Voorhof is gratis! U kunt uw waardering voor dit zeer unieke evenement mede laten blijken door een geldbedrag in de daarvoor bestemde rode ton. U kunt hem niet missen! Ook dit jaar zijn er weer speciaal voor dit evenement gemaakte buttons á 5 euro per stuk. U ontvangt dan gratis een programmaboekje tijdens het festival. Voor het kopen/reserveren van deze buttons kunt u terecht bij Liesbeth Busch, Lamoen 5 (331578) of bij Hans Aantjes, Klaversingel 48 (323672). En natuurlijk zijn ze ook verkrijgbaar tijdens het festival zelf.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat