Informatieavond over psychische ziekten

Biddinghuizen - 11 januari 2011.  Op maandagavond 24 januari is er voor het hele dorp in kerkcentrum “De Voorhof” (aanvang 20.00 u), een informatie-avond over mensen met een psychische ziekte.

Plotseling kan het mensen overvallen, dat ze stemmen horen, zich angstig of depressief voelen, of voelen dat ze ‘gek’ worden. Partners, familieleden of anderen merken ineens of langzaam, ander gedrag of vreemde reacties van iemand die ze (anders) kennen.

Stigmatisering
Velen in onze samenleving hebben hier in hun directe kring mee te maken. Nog steeds is er een taboe. Er is stigmatisering: mensen met psychische ziekte of psychiatrische klachten krijgen nog steeds gemakkelijk ‘etiketten’ opgeplakt. Bijvoorbeeld: ‘Het zit tussen je oren!’ Of krijgen gemakkelijke dooddoeners om hun oren: ‘Kop op, niet zo somber! de zon schijnt.’ Voor de directe mantelzorgers: de naaste familie die zorgt voor deze mensen met een psychische ziekte is het leven vaak heel zwaar.

Op deze avond komen een ouder van een kind met een psychische ziekte Rob Koot (Dronten) en geestelijk verzorger Henk Stellingwerf (werkzaam bij GGZ Meerkanten) hierover vertellen. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen. De avond is vrij toegankelijk. Informatie: ds Bram Bregman (tel.: 848658)

De Voorhof

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat