Kaartverkoop Altobi start 23 februari

Kaartverkoop Altobi start 23 februari Biddinghuizen - 22 februari 2016.  Op 5, 11 en 12 maart wordt het weer dijenkletsen met Toneelvereniging Altobi. De Biddinghuizer groep brengt dan het hilarische 'Kroeg of Kabberdoes', een stuk vol geestige typetjes en komische momenten. Het is nog eventjes wachten: kaarten kunnen vanaf dinsdag 23 februari worden gekocht of gereserveerd.

Altobi zet dit seizoen weer een 'ouderwetse' klucht op de planken, na het experimentele uitstapje van het afgelopen jaar. De relatiekomedie 'Veel Gedoe in de Kangoeroe' werd met veel lof ontvangen, maar de vereniging besloot dat een klucht beter past bij de wensen van het Biddinghuizer publiek. En zo zijn de leden in september begonnen aan de repetities van 'Kroeg of Kabberdoes'. "De tranen zullen weer over de wangen lopen bij de bezoekers", garandeert secretaris Ricus Winnubst.

Nieuwerwets
Volgens Winnubst betekent de keuze voor een klucht niet dat de vereniging gemaakte ontwikkelingen tenietdoet. "Gekke types, een geestig verhaal, dubbelzinnige grapjes en vooral heel hard lachen. Dat zijn de dingen waar het publiek gewoon op zit te wachten bij een avondje Altobi en dit stuk heeft het allemaal. Je zou kunnen zeggen dat het weer ouderwets lachen wordt, maar het is absoluut anders dan enige jaren geleden. Veel meer passie, actie, emotie en hilariteit. De ene grap na de andere, een tempo dat hoort in de huidige tijd. Het wordt dus weer nieuwerwets lachen bij Altobi."

Verjonging
De vernieuwingen van de afgelopen jaren hebben onder andere te maken met de verjonging van de toneelgroep. Bijna jaarlijks komen er meer jongeren bij de groep, wat ook terug te zien is in het publiek. Van jonge tieners tot hoogbejaarden. Mensen van alle leeftijden genieten van het vlotte en komische spel van de toneelvereniging. "Het is een ontwikkeling die we graag mogen zien. Toneel is voor alle leeftijden geschikt, alleen is de drempel om voor het eerst te komen kijken voor jongeren wat hoog. Daarom sporen we hen zoveel mogelijk aan om met vrienden en familie te komen kijken om te zien dat toneel als vermaak nog lang niet ouderwets te noemen is," aldus Winnubst, zelf ook een van de jongere leden van Altobi.

Praktische informatie
Kaartverkoop vanaf: dinsdag 23 februari
Prijs: 5 euro
Verkrijgbaar via: Kreashop De Lapjeskat
Reserveren kan ook: 0321 33 44 91 of 06 403 362 12

Uitvoeringen: zaterdag 5, vrijdag 11, zaterdag 12 maart
Locatie: Kerkcentrum De Voorhof, Biddinghuizen
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer informatie via: http://www.facebook.com/AltobiBHZ of http://www.altobi.nl.Over 'Kroeg of Kabberdoes'
Peggy (Petra Winnubst) weet al jarenlang haar Café Klei aan het dorpsplein overeind te houden, ondanks de 'hulp' van haar luie en asociale zoon, Brian (Ricus Winnubst). De zorgen worden groter als de deftige Elisabeth Claroen (Natasja van den Os) op hetzelfde plein een luxueus Grand Café gaat beginnen en er een heftige concurrentiestrijd start, tot wanhoop van dorpsbewoner Henk (Jan Luijkx). De jonge Fabiola Claroen (Marleen Wassens) moet niets hebben van de onrealistische plannen van haar moeder en ziet de bui al hangen. Ze hoopt met behulp van Brian haar moeder een lesje te leren, maar hij heeft enkel oog voor Daisy (Mirjam Hoogenboom), de lokale dame van lichte zeden.

Daisy bezorgt niet alleen Brian bijzondere gevoelens. Ook de steenrijke Eberhard van Baelkerck (Fré Bouwkamp) smelt als hij haar ziet. Hij probeert zijn uitstapjes echter verborgen te houden voor zijn geschifte moeder, mevrouw Van Baelkerck (Tineke Akkerman), bij wie hij nog in huis woont. Zij moet niets hebben van dergelijke "lichtekooien en lellebellen". Ze denkt dat het nieuw betrokken pand in het dorp helemaal geen café is, maar een dekmantel. En dat er geen koffie wordt geserveerd, maar liefde!
Altobi zet in 2016 weer een klucht op de planken die, door de bijzondere personages en hun nodige onwetendheid, voor hilarische momenten zorgt. Het publiek in Biddinghuizen kan weer een prachtig decor en fijn uitgewerkt komisch spel verwachten, onder leiding van regisseur Kees Schaak.

Altobi

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat