Hulp nodig voor een mooie traditie

Hulp nodig voor een mooie traditie Biddinghuizen - 16 december 2016.  U heeft ze vast wel weer zien hangen, de lampjes aan de toren op het kerkplein in Biddinghuizen. Een onofficiële start van de feestdagen voor veel inwoners van het dorp.

Na Sinterklaas en voor de Kerstdagen worden deze lampjes door een groep vrijwilligers, de torenverlichtingclub, in de kerktoren gehangen nadat ze eerst allemaal zijn gecontroleerd en ingedraaid zijn in de fittingen.

Zoals al eerder gemeld dit jaar heeft de torenverlichtingclub nog redelijk wat lampjes op voorraad, maar dat deze (bijna) niet meer te verkrijgen zijn. De torenverlichtingclub wil graag overgaan op LED-lampjes die in de bestaande fittingen/kabels passen. Henk Potieter, names de torenverlichtinglub: "Twee verschillende soorten licht aan de toren is geen gezicht, dus deze operatie moet in één keer gebeuren".

De torenverlichting levert, behalve een sfeervol en fijn aanzicht in het dorp, geen geld op. Om de lampjes te vervangen is dus financiële hulp nodig. Er is nog wel voorraad, dankzij de mooie gift van Christelijke Vrouwenbond Passage eerder dit jaar. Toch moeten er weer nieuwe lampjes worden ingekocht.

Donaties
De komende jaren wil de torenverlichtingclub geld inzamelen door middel van het vragen van donaties aan het bedrijfsleven, middenstand en de dorpsinwoners. Potgieter: "Alleen op deze manier kan deze mooie traditie in ere gehouden worden". Dus als u een bijdrage wilt doen voor het onderhoud en aanschaf van de nieuwe verlichting én daarmee helpt om deze traditie in ere te houden, dan kunt u uw donatie bij laten schrijven op bankrekeningnummer: NL90 RABO 0338167692 o.v.v. Torenverlichting.

Ook is de torenverlichtingclub erg dankbaar voor de donatie van de Christelijke Vrouwenbond Passage, die de opbrengst van hun kerstmarkt aan de torenverlichtingclub doneert.

Redactie BHZNet.nl / Namens de vrijwilligers van de torenverlichtingclub, Henk Potgieter

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2021 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat