Geschiedsverhalen over barakkenkamp Biddinghuizen

Geschiedsverhalen over barakkenkamp Biddinghuizen Biddinghuizen - 16 maart 2017.  Meneer Tietema vertelt op 22 maart in De Voorhof over de beginjaren van Biddinghuizen. Hij zal het met name hebben over de activiteiten in het barakkenkamp van de Rijksdienst.

Hij doet dat niet alleen, maar samen met onder andere Cees van Ruler, die zeven jaar in het barakkenkamp heeft gewoond. Ook Son Tran Huu, een bootvluchteling uit Vietnam, gaat vertellen over de vlucht naar Nederland en zijn verblijf in het kamp. Later werd Middenland in de barakken gesticht en daarover vertelt Bernard de Haan. Tot slot zullen Jan de Wildt en Henny Damen vertellen over het jeugdwerk van SSKW in de barak van het kamp.

"Het belooft een gevarieerde avond te worden waarin veel over de historie van Biddinghuizen wordt verteld en oud beeldmateriaal wordt vertoond", schrijft de organiserende Stichting Geschiedschrijving Dronten. "We nodigen dan ook iedereen uit om naar de verhalen te komen luisteren en met elkaar herinneringen op te halen en te delen".

De avond is gratis toegankelijk, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten bij de uitgang.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat