Kunst maker ramen Voorhof te bezichtigen tijdens Monumentendag

Kunst maker ramen Voorhof te bezichtigen tijdens Monumentendag Biddinghuizen - 3 september 2018.  Aanstaande zaterdag is het de Nationale Monumentendag 2018. De gemeente Dronten heeft in dit kader gekozen voor 'De monumentale kunst van Alfred van Werven in een nieuw stukje Europa'.

Alfred van Werven (1920-1977) heeft voor Flevoland diverse werken gemaakt. Voor de gemeente Dronten heeft hij een aantal grote werken vervaardigd. Zo zijn de kerkramen van De Ark in Dronten en die van De Voorhof in Biddinghuizen van zijn hand. Verder heeft hij in Dronten een groot horizontaal doek (fries) geschilderd over de geschiedenis van de polder. Ook voor de aula op de begraafplaats heeft hij een raam vervaardigd, al is dit mozaïek verloren gegaan.

De ramen in Biddinghuizen zijn niet te bezichtigen. Wel is zijn werk te bewonderen in kerkcentrum De Ark te Dronten. Op zaterdag 8 september staat van 10.00 tot 16.00 de kerk open en wordt toelichting gegeven bij de ramen die het verhaal van Noach vertellen.

Ook de ontwerpen van het liturgisch centrum, de preekstoel en het doopvont, zijn van de hand van Van Werven. Verder zal er continu een kort filmpje draaien van het door hem vervaardigde grote fries over het ontstaan van de polder. Voor bezoekers ligt een folder klaar over het werk van Van Werven dat hij in de gemeente Dronten heeft gemaakt. De organisatie ligt dit jaar in handen van de Stichting Geschiedschrijving in de Gemeente Dronten.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat