Orgelmarathon 2007

Orgelmarathon 2007 Biddinghuizen - 6 mei 2007.  Over enkele dagen vindt van vrijdag 11 mei 16.00 uur tot en met zaterdag 12 mei 16.00 uur de 8e editie van de Orgelmarathon plaats in De Voorhof te Biddinghuizen.

Dit jaarlijks terugkerend evenement, uniek in zijn soort, wordt georganiseerd in het kader van de Voorhofdagen.

De Orgelmarathon is een 24 uur doorlopend muziekevenement en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het kerkorgel zal continu worden bespeeld door diverse organisten.

Tijdens een aantal uren zijn naast het orgel ook andere musici met verschillende instrumenten of een koor te beluisteren.

Alles bij elkaar belooft het een afwisselend programma te worden waarbij verschillende genres van (orgel-)muziek aan de orde zullen komen.

Rode draad voor de deelnemers dit jaar is het thema: De Vier Jaargetijden. Alhoewel het voor de deelnemers geen verplichting is om uitsluitend aan de hand van dit thema hun muziekkeuze te bepalen, is het natuurlijk wel leuk als het hen lukt hieraan invulling te kunnen geven.

Alle deelnemers werken geheel belangeloos mee aan de Orgelmarathon. Anders zou een dergelijk evenement niet op deze schaal te realiseren zijn. Ze komen allemaal graag en met enthousiasme naar De Voorhof. Maakt niet uit of ze een landelijk gerenomeerde “professional” of een lokale/regionale “amateur” musicus zijn.

Tijdens de Orgelmarathon wisselen ze in een gemoedelijke sfeer elkaar af en is er een mooi platform om hun muziektalenten te delen met de aanwezige toehoorders. Reden genoeg om elk uur te komen luisteren en de sfeer te proeven. Elke deelnemer heeft weer zijn/haar eigen stijl en sfeer, afwisselend ingetogen of juist uitbundig. Soms zal alleen het orgel bespeeld worden, soms samen met andere instrumenten en/of een koor. U mag gerust alle 24 uur aanwezig blijven om ervan te genieten!

Er zijn mensen die er een wedstrijd van maken om de gehele marathon bij te wonen.

De marathon begint vrijdag om 16.00 uur met de landelijk bekende organist Jan Zwanepol uit Kampen. 24 uur later wordt er geeindigt met een optreden van het Chr. Mannenkoor uit Dronten en een gezamenlijk finale-optreden van een aantal deelnemers aan de marathon.

Een uitgebreidere beschrijving van het programma kunt u via http://www.protestantsegemeentebiddinghuizen.nl nalezen.

De Voorhofdagen zijn er om te kunnen (blijven) voorzien in het onderhoud van De Voorhof. De toegang tot de Orgelmarathon is gratis. U kunt uw waardering voor dit zeer unieke evenement mede laten blijken door een geldbedrag in de daarvoor bestemde rode ton te doneren. U kunt hem niet missen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2020 Kerk- en zalencentrum De Voorhof - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat